HISTÒRIA
CP BESCANÓ

Tot va començar amb la construcció del pavelló poliesportiu a Bescanó. Un cop acabat i arran d’una enquesta passada per l’Ajuntament a tot el poble, va sorgir la iniciativa d’un grup de persones de practicar patinatge a les instal·lacions del pavelló. Es va convocar a totes les persones interessades a una reunió presidida per el Sr. Alcalde, Xavier Soy i es va constituir la primera junta directiva, formada per:

PRESIDENT: Ferran Garcia Navarra
SOTS PRESIDENT: Jaume Feixas Boada
TRESORER: Rosa Mª Porcell Vila
SECRETARIA: Mercè Vidal Gayolà
VOCAL: Maria del Collell Mas
VOCAL: Mª Dolors Sala
VOCAL: Victoria Albó

Aquestes persones varen donar l’empenta necessària per constituir el Club Patinatge Bescanó com entitat esportiva el dia 16 de Juny de 1992.

Les entrenadores inicials en aquest nou esport a Bescanó van ser: Mònica Costa Aymerich i Eva Prat Aymerich.

Amb la junta, les entrenadores i amb els 43 patinadors que van començar amb il·lusió de fer un esport de lleure i aprendre a compartir i a conviure amb altres companys i companyes, vam formar aquesta gran Família.

Val a dir que, a mitjans dels anys 70 de segle XX, en el si de l’Alba Bescanonina hi havia una secció d’hoquei patins que va perdurar fins a finals dels 80. Aquest grup de pioners, que entrenaven al carrer i jugaven els seus partits a la pista de l’Alba, a la qual col·locaven uns taulons per encerclar el camp, són l’antecedent del nostre club.

PROVES I CAMPIONATS
CP BESCANÓ

També cada any i juntament amb els/les patinadores/s, pares delegats del club i entrenadores anem a proves i campionats organitzats per el Consell comarcal o per la Federació de patinatge de Girona. Durant aquests anys han passat més de 330 patinadors/es per les proves comarcals, promocions, Iniciació i campionats. D’aquestes proves i campionats podríem destacar-ne unes quantes:

Hem de destacar en la temporada 93/94 que vam ser el Club amb més participació i alhora el més ben classificat al 1er i 2on Nivell i Copa Consell.

La Copa Consell va estar organitzada per nosaltres a l’Abril del 1994. Van participar-hi la Marta Xifra Garasa, Mariona Collell Romero, Laura Claparols Porcell i Cristina Masó Vidal.

També en aquest mateix any vam portar la 1ª patinadora a proves d’Iniciació “A” organitzades per la Federació.

Any 1995 Es forma la 1ª parella, del Club i molt probablement la 1ª de la província de Girona, (després de molt de temps). Formada per la Cristina Masó i en Jesús González. A l’any 1999 es formaria una altre parella: Raquel Gómez i Robert Palma.

L’any 1996 Bescanó celebrava les seves primeres proves a nivell Federació, tant en la modalitat lliure com d’escola. Nosaltres vam participar-hi amb 14 patinadores. Vam ser el club que vam tenir un % més alt de participació i aprovats. En aquestes proves van anar-hi les següents patinadores: Sílvia Caparroz Jiménez, Edna Gellida Bernabé, Mª Dolores González Santos, Ester Coca Cabrera, Alba Gellida Bernabé, Laura Feixas Albó, Laura Claparols Porcell, Ester Padilla Ventura (a.c.s.), Montserrat Soler Renart, Raquel Llagostera Sureda, Lídia Aymerich Gómez, Maria Ponsatí Romero i Gemma Masmiquel Boada.

L’any 1997 vam celebrar els nostres primers campionats després d’haver superat les proves d’iniciació. Es van celebrar al 13 i 14 de desembre a Lloret de Mar. Van participar-hi tres patinadors/es del nostre club, quedant entre els 3 primers llocs en la modalitat de lliure, combinada i escola: Cristina Masó Vidal, Ester Padilla Ventura (a.c.s.) i Jesús González Montalbán. També va participar-hi la nostra parella, Cristina Masó i Jesús González quedant en 1er lloc en la modalitat de parella mixta.

El 1998 hem de destacar la participació de la nostra parella en categoria júnior, als Campionats Provincials, de Catalunya i d’Espanya.

A l’any 1999 la Federació de Patinatge Artístic incorpora una nova modalitat, el Grup de Show, per donar sortida a la majoria de patinadores/s que els agrada patinar i ja no poden o volen competir. Al nostre club ens va agradar la idea i les més grans van formar un grup de 8 patinadores: Elida Matamala Bernardez, Raquel Llagostera Sureda, Laura Claparols Porcell, Anna Obrero Valeros, Olga Costa Bartolí, Cristina Masó Vidal, AnnaJuvé Ardila i Rut Palma Torres.

L’any 2000 van participar en el 2on Campionat Provincial celebrat el 12 de novembre a Figueres amb el ball Contradance, quedant classificades en 2on. lloc i classificades pels Campionats de Catalunya. Tenien la sort al seu costat, i amb l’esforç realitzat tant per part de les patinadores com de l’entrenadora vam quedar segones en els Campionats de Catalunya i a més vam poder participar en els Campionats Europeus de Bolonya (Itàlia).

Cal dir que el viatge a Bolonya va ser molt emotiu per les nostres patinadores. Van saber estar al nivell de la competició i, sorpresa…! van gaudir de la companyia del Sr. Xavier Soy alcalde del nostre poble i el responsable d’Esports Santi Viñas, que van animar en tot moment i amb moltes ganes a les nostres patinadores. Aquest grup també va participar als Campionats Provincials i els de Catalunya de l’any 2001 amb una patinadora més, la Verònica Justícia Ortega. No van tenir tanta sort com l’any anterior, però, elles estan orgulloses del paper que van fer.

També hem de destacar que l’any 2000 per primera vegada el club de Bescanó portava a una patinadora als Campionats de Catalunya. Aquesta patinadora era la Cristina Masó. Va repetir classificant-se altre cop a l’any 2001 i el 2002.

Un altre patinador del Club, l’Ivan Acedo Torrent, entrenat per la Laura Pujol, va participar l’any 2002 al Campionats d’Espanya celebrats a Avilès, classificant-se en 11è. lloc, l’any següent va quedar 3er. en els campionats d’Espanya celebrats a Cambrils.

ALTRES ACTIVITATS
CP BESCANÓ

Ja, només de néixer, vam participar amb els actes de la Festa Major i amb el suport de l’Ajuntament, vam organitzar una popular marxa sobre patins pels carrers del poble. Va ser un èxit! No sabeu pas la quantitat de gent que va assistir. Bé, segur que tu hi eres i ja ho deus saber.

L’any 1995, la Federació Catalana de patinatge va celebrar el 50è. aniversari del Patinatge Artístic català i per commemorar-ho, va organitzar una exhibició a càrrec dels patinadors i clubs destacats al Palau d’Esports de Barcelona, on hi van participar totes les territorials de Catalunya. El CP Bescanó va aportar-hi 77 persones contant, patinadors, entrenadores, pares, mares, germans, etc…

L’any 1997 nosaltres i el C. P. Farners vam organitzar conjuntament una sortida a Reus, on, es celebrava el Campionat del Món de Patinatge Artístic. Vam assistir a I’exhibició realitzada pels millors patinadors/es del món. A més, a part de gaudir, d’un excel·lent programa, vam tenir la oportunitat de saludar-los, fotografiar-los i conversar amb ells. Quin dia més bonic que vam passar, tant patinadors, entrenadors, pares i acompanyants!

Aquest mateix any els membres de la Junta, van pensar que estaria molt bé fer un sopar de germanor. Va anar molt bé i des de llavors cada any intentem fer-ne un. En aquests sopars, per sorpresa dels patinadors/es i entrenadores, sempre cau algun regal.

Durant al sopar de l’any 1998 en van regalar una mascota la Xiva, que ha acompanyat als/les esportistes del Club a totes les proves i campionats celebrades. En el sopar de l’any 2006 vam jubilar la Xiva, i la Junta ens va regalar una nova mascota la Pupi, que va debutar en els Campionats Provincials celebrats a Girona el 23 i 24 de juliol de 2006.

Hem de destacar I’any 2000. Ja tenim xandall!!!el club va obsequiar a tots els patinadors/es i entrenadores, en el 3er Sopar de Germanor celebrat a Caldes de Malavella, un xandall i polo inclòs. Aquest obsequi va ser molt ben rebut per tothom. I ara, que macos i orgullosos van els nostres patinadors/es i entrenadores en qualsevol prova, campionat, festival…etc.!!

A l’estiu del 1998 les entrenadores i patinadores més grans, van organitzar una excursió a la platja.
També aquest mateix any van organitzar una sortida cap a les fires de Sant Narcís, per les Festes de Girona. Van gaudir de valent amb les atraccions i amb l’ambient festiu que es respirava. Com els hi va agradar tant i s’ho van passar d’allò més bé, cada any per aquestes dates repeteixen, però en comptes de fer-ne una, en fan dues i així les “petitones” del Club també poden gaudir d’aquestes festes.

Per Nadal del mateix any es va començar a fer el cagatió. Per sorpresa de la mainada més petita, vam tenir l’honor de poder cagar el tió amb la presencia del nostre amic i conegut per tothom, Pare Noel. Van participar tots els patinadors/es i entrenadores del Club. Després de picar i cantar el cagatió, Sorpresa…a cagat! Tots tenen regal, a més d’un pica-pica fabulós que alhora d’esmorzar entra molt bé.

A I’any 1999 uns quants membres del Club van realitzar una petita excursió en bicicleta pel carrilet fins a les deveses de Salt on van fer la berenada i van jugar fins cap al tard.

També hem de destacar les primeres colònies a l’any 2000, que van ser organitzades per una colla d’entrenadors/es de la província de Girona. La nostra entrenadora Olga era una de les organitzadores. Va haver-hi molta participació per part dels nostres patinadors. Allà van saber conviure, divertir-se i fer moltes amistats amb altres nens i nenes de diferents clubs.

A finals de l’any 2001 a iniciativa de les entrenadores i per primera vegada, el club va organitzar un dia d’esbarjo a I’aire lliure amb els pares, patinadors/es, entrenadores… Es va dur a terme als voltants del pavelló. Va consistir en tota una mena de jocs per a grans i petits. Tot seguit un dinar de germanor i posteriorment la típica castanyada amb garnatxa i moscatell per a tothom. Després qui volia podia anar a ballar sardanes al pavelló.